Menu
Mijn Kleiboer

Vliegangst voor je autolak? 4 tips op je autolak te beschermen tegen insecten.

Het heerlijke zomerse weer komt eraan! De zonnebrillen, ijsjes en stranddagen vliegen ons weer om de oren maar daarmee ook de zomerse insecten. Voor je auto zijn deze insecten heel vervelend; na een rit over de snelweg kunnen de voorruit, bumper en zijspiegels worden ontsierd door insecten.

Na een paar uur in de zon zitten de insectenresten zo vast, dat ze er nauwelijks af te krijgen zijn. Als je de insecten te lang laat zitten, zorgt de zon ervoor dat de resten met een hoog zuurgehalte in de lak branden. Daarom is het verwijderen van de insecten op je autolak cruciaal.

TIP 1: INBRANDEN VOORKOMEN OF BEPERKEN

Als de zon nog niet te lang heeft ingebrand, doe je er goed aan om de insecten zo snel mogelijk te verwijderen door een in warm water gedrenkte handdoek of theedoek te leggen op de plek waar de insecten vastgehecht zitten. Door het vocht worden de resten losgeweekt en kan het niet in de autolak branden.

TIP 2: EEN BEZOEK AAN DE WASSTRAAT;)

Het snelste en gemakkelijkst is om gezellig bij ons langs te komen! In de wasstraat zullen we bij de voorwas van je auto rekening houden met de vliegjes op je autolak. We gebruiken speciale chemie en wij zullen de auto zo goed mogelijk voorwassen. Kom je er na de wasbeurt achter dat niet alle insecten zijn verwijderd? Meld dit dan gerust bij onze medewerkers. Dan komen we bij je kijken om je te adviseren.

TIP 3: KIES EEN BESCHERMEND WASPROGRAMMA

Als je jouw autolak net wat extra wil beschermen is het goed om voor het wasprogramma Lava Intensief te kiezen. Hierbij brengen wij een beschermende laag aan over de autolak waardoor het beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf, waaronder insecten.

TIP 4: DOWNLOAD DE KORTINGSVOUCHER

We begrijpen dat het vervelend is als je auto snel wordt ontsierd door de vliegjes, vooral in de zomermaanden. Daarom helpen wij je graag om je autolak te beschermen en de vliegjes van je auto te wassen zodat hij weer straalt. Om je tegemoet te komen kun je onderstaand formulier invullen om een kortingsvoucher te ontvangen voor het wasprogramma Lava Intensief!