Menu
Mijn Kleiboer

Kleiboer voldoet aan de hoogste milieu eisen

KleiboerCarwash-111.jpg

Op het gebied van milieu voldoet de wasstraat van CarWash Kleiboer in Apeldoorn aan de hoogste eisen. Zo is een uitgekiend recyclingproces opgezet voor de 700 liter water die tijdens een wasbeurt wordt gebruikt.

Het water wordt in eerste instantie binnen het gesloten circuit opgevangen en daarna biologisch gerecycled. Het water wordt belucht waardoor miljoenen werknemers tot ontwikkeling komen die hun werk doen: bacteriën.

Deze bacteriën ‘eten’ de vuildeeltjes op waardoor het water op biologische en natuurlijke manier gezuiverd wordt. Na dit proces wordt het water door 3 filters gefilterd en is het klaar voor de volgende wasbeurt.


Bij het wassen van een auto, of dit nu thuis voor de deur of in onze wasstraat is, komen vele schadelijke stoffen vrij die in het milieu terecht kunnen komen. Per auto komt er zo’n 375 gram van deze stoffen vrij. In onze wasstraat worden deze stoffen opgevangen, gefilterd en via gecertificeerde bedrijven afgevoerd en verwerkt. Jaarlijks voert CarWash Kleiboer totaal ongeveer 30.000 kg van deze afvalstoffen af.